Dýně je královna podzimu. Oranžovou krásku jsme si v těchto dnech zvykli vídat v různých dekoracích, ale hlavně také na talíři. Naslano, nebo nasladko – v obou případech chutná báječně. Vyzkoušejte náš recept, kombinace dýně a čokolády stojí za to!
Kromě dobré chuti nabízí dýně vysoký obsah vody, vlákniny a vitamínu A. Je tedy nejen lahodnou, ale také zdravou surovinou, na kterou bychom neměli při vaření zapomínat. Můžeme z ní připravit polévky, moučníky, rizoto nebo třeba kaši.
V našich supermarketech najdeme nejčastěji špagetovou dýni, muškátovou dýni nebo dýni Hokkaido. A právě z poslední jmenované jsme si pro vás přichystali moučník vhodný ke snídani nebo odpolední svačině.
RECEPT: Čokoládovo-dýňové muffiny
Suroviny:
- 1 hrnek dýňového pyré nebo jemně nastrouhané dýně
- 1 a půl hrnku polohrubé mouky
- čtvrt hrnku kakaa
- 1 vejce
- půl hrnku cukru
- čokoláda na vaření
- půl prášku do pečiva
- čtvrt lžičky soli
- čtvrt hrnku másla
- mléko dle potřeby
Postup:
V jedné misce si připravte směs ze změklého másla utřeného s cukrem, vajíček a dýně. V druhé smíchejte mouku, kakao, sůl a prášek do pečiva. Opatrně promíchejte s tekutou směsí a přidejte nasekanou čokoládu. Můžete naředit mlékem dle potřeby. Rozdělte do formiček na muffiny.
Pečeme na cca 160 stupňů 20–25 minut.

JAK NA MUFFINY
Formy na muffiny mohou být z různého materiálu: nejčastěji se používají kovové a silikonové formy, nebo formy s antiadhezním povlakem. Použít můžete plato pro 6 nebo 12 klasických muffinů, oblíbené jsou také formy pro 24 mini muffinů.
U nás si určitě vyberete v prodejně Tescoma nebo Banquet.
Neváhejte se také přijít podívat na Karneval plný dýní a strašidel, jste srdečně zváni!

Text a foto ©crestyl
Přidejte komentář