HURÁ NA LYŽE!

HURÁ NA LYŽE!

Velká sněhová nadílka přichází většinou nečekaně. Ráno roztáhneme závěsy a všude bílo. Bývá to okamžik, kdy konečně vyrážíme za zimními radovánkami a sporty. Mezi nejoblíbenější patří i u nás už tradičně lyžování. Jste na něj připraveni?

Hory mají v zimě nezaměnitelnou atmosféru a kdo jednou jejich kouzlu podlehl, nedovede si zimu bez pořádné lyžovačky představit. Návraty do vytopené horské chalupy, hřejivý svařák na promrzlé ruce a večerní zábava jsou po celém dni stráveném na svahu už jen třešničkou na dortu.

Ať už lyžujete u nás, nebo se vydáváte do zahraničí, nezapomeňte si s sebou vzít následující:

Dobrou fyzičku

Mezi lyžaři se najdou pravidelní sportovci i tací, kteří pohybu během roku mnoho nedají. Nebezpečné pády nebo různá zranění se nevyhýbají ani jedné skupině, přesto se jim dá alespoň trochu předejít. Pokud patříte k těm, kteří toho letos ještě moc nenasportovali, zajděte si alespoň párkrát do posilovny protáhnout nohy a ostatní svaly. V případě, že se chystáte na hory až v novém roce, máte ještě čas svoji fyzickou kondici posílit a připravit tělo na náročné dny na sjezdovce.

Kvalitní oblečení

Kvalitní lyžařské oblečení není záležitostí na jednu sezónu, proto do něj neváhejte investovat. Dostatečnou dobu před odjezdem na hory je pak dobré zkontrolovat, v jakém stavu se jednotlivé kousky nacházejí. I sebekvalitnější bunda nebo lyžařské kalhoty dostávají při lyžování zabrat a čas na nich zanechá nějakou tu stopu. Rozbitý zip nebo párající se švy, které objevíte až na vleku, jsou pak nemilým překvapením.

Jednou za čas je také příjemné si dopřát vše nové – už třeba jen proto, že v zimních kolekcích to hraje krásnými barvami, stále propracovanějšími střihy a materiály. Stálicí mezi prodejnami, kde můžete vybírat, je INTERSPORT, který nás letos inspiroval hlavně lyžařskými bundami. Často zde navíc narazíte na různé slevy a akce, které se vyplatí. Zimní oblečení je také jedním ze smysluplných dárků.

Nezapomeňte ani na bezpečnost, helma je dnes už nezbytnou součástí výbavy – nejen u dětí.

Parťáka nebo celou partu

Lyžování je sport pro samotáře i společenské typy lidí. Můžete se prohánět na sjezdovce sami a užívat si sportem vyčištěnou hlavu, nebo zdolávat skokanské můstky s celou partou. Pozor: na lyžích se můžete také seznámit. Takže to je o důvod víc, proč si pořídit nejen kvalitní, ale také pěkné oblečení. Ten sympaťák/sympaťačka u stánku s horkým čajem z vás pak oči nespustí.

A co dalšího by se vám mohlo ještě na horách hodit? Určitě praktický batoh, karetní hry na večer a dobrá nálada. Doma naopak nechte spěch a splín – i když ten vás v bílém království tak jako tak přejde.

Text a foto ©crestyl

Přidejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..