Čas adventních kalendářů je tady: 5 tipů pro jejich výběr

Čas adventních kalendářů je tady: 5 tipů pro jejich výběr

Předposlední měsíc letošního roku už za sebou zavírá vrátka a jedny z nejkrásnějších svátků na celém světě pomalu ťukají na dveře. Vždyť už zítra otevřeme první okénka v adventních kalendářích. Ouuuuha, že ještě nemáte ten svůj? Tak to pojďte honem napravit. Máme pro vás pět skvělých tipů!

Možná tušíte, že historie adventního kalendáře se jako mnoho vánočních zvyků začala psát již před pěknou řádkou let. A je tomu skutečně tak, neboť první známý adventní kalendář pochází už z roku 1851.

Tehdejší kalendáře ještě neměly typická otevírací okénka, jako je známe dnes, a znázorňovaly především liturgickou tematiku. V současnosti je výběr motivů daleko pestřejší, ale prvotní kouzlo očekávání významného okamžiku zůstává v adventních kalendářích stále zapsáno.

Čokoláda hraje prim

Mezi všemi adventními kalendáři najdeme stále nepřeberné množství těch, které v každém okénku skrývají sladké pokušení. Nejčastěji se jedná o malé čokolády různých tvarů, mezi kterými nechybí tradiční vánoční motivy: ryba, dárek, stromeček, rolnička, ozdoba a tak podobně. Svůj kalendář si vyrábí každá větší čokoládovna a vy tak můžete vybírat přímo u oblíbené značky.

Dobroty, které potěší

Kromě čokolády můžete ale mlsat i zdravěji – třeba se sušeným ovocem, nebo si vybrat adventní kalendář, který obsahuje úplně jiné pochutiny, než jsou sladkosti. Nabízí se kávové, čajové, ale i alkoholické kalendáře, které jsou už z principu určeny pro dospělé. Pokud tedy máte ve svém okolí někoho blízkého, kdo na začátku adventu slaví narozeniny nebo svátek, můžete ho potěšit nápaditým dárkem.

Kosmetika na každý den

Kdy jindy se hýčkat a rozmazlovat, když ne před Vánoci? Všem slečnám, dívkám a ženám jsou určeny adventní kalendáře kosmetických firem, které si na nich dávají opravdu záležet. Luxusní provedení a vybrané produkty v miniaturní podobě vám tak mohou dělat radost každé ráno. Jsou také ideální příležitostí, jak vyzkoušet novinky nebo zcela novou značku, než se rozhodnete pro zakoupení určitého přípravku v klasickém balení.

Hračky a oblíbené postavičky

Po tipech pro dospělé se ještě jednou vrátíme k dětským přáním a čekání na Ježíška. Kromě čokolády nebo různých sladkostí jim můžete předvánoční čas zpříjemnit ještě jinak. Pokud nejste zastánci mlsání, zkuste jim pořídit adventní kalendář s figurkami, se kterými si mohou pak hrát po celý rok. V okénkách se mohou ukrývat například lego postavičky, komiksoví nebo filmoví hrdinové či vánoční skřítci. Zapátrejte v našich obchodech a ulovte pro děti zábavný a hravý kalendář, se kterým se nebudou ani chvilku nudit.

Ručně vyrobený originál

Na úplný závěr jsme si nechali několik nápadů, jak si adventní kalendář můžete vyrobit sami doma. Zkusit můžete například:

  • Látkové pytlíčky s čísly, které naplníte podle svého gusta,
  • poštovní obálky, do kterých vložíte vánoční básničky
  • nebo třeba papírové krabičky všech velikostí s různými poklady.

Pokud jsou již děti větší, můžete vyrábět společně třeba pro mladší sourozence.

Přejeme vám spoustu zábavy! 

Text a foto ©crestyl

Přidejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..