Jak na krásné nehty? Dopřejte jim péči, kterou si zaslouží

Ať už chceme, nebo ne, nehty – a obzvláště ty na rukou – jsou naší vizitkou. V profesním i osobním životě poukazují na to, jak o sebe dbáme, ale také na náš zdravotní stav a celkovou kondici. Pojďme jim tedy s přicházejícím jarem dopřát tu nejlepší péči. Máme pro vás několik tipů, jak na to.

Zdraví na prvním místě

Zdravé nehty jsou základ, bez kterého se při péči o ruce neobejdeme. Lámavé nebo třepící se nehty mnoho parády nenadělají, ať se budeme snažit sebevíc. Prohlédněte si tedy nejprve své ruce jako celek, nejsou po zimě vysušené, popraskané nebo hrubé?

Nejčastěji je to právě nedostatek hydratace nebo některých vitamínů, který se může na rukou a nehtech negativně podepsat. Napovědět vám může i stav vlasů – jsou suché, lámavé, bez lesku a síly? Pak se zaměřte na jejich podporu společně s nehty.

Nejběžněji se zmiňuje potřeba doplnění selenu, zinku, vitamínů ze skupiny B, ale také vápníku, hořčíku nebo železa. Pokud je nedokážete načerpat z přirozené stravy, poraďte se s odborníky v naší lékárně Dr. Max, kde vám zajisté doporučí vhodný přípravek.

Nezapomeňte ani na to, že si můžete na ruce dopřát různé zábaly, peeling nebo hydratační masky, které pokožku a bezprostřední okolí nehtů vyživí. Na noc si pak můžete pořídit speciální rukavice, které účinek naneseného přípravku znásobí.

Skvělí pomocníci pro manikúru

Korektor a výživa „trend it up“

Pokud jste zvyklí si manikúru dělat v domácím prostředí, určitě se neobejdete bez základní výbavy, do které patří zejména kvalitní nůžtičky a pilník. Existuje ale také spousta dalších vychytávek, které vám péči o nehty usnadní. Nás zaujaly tyto:

  • Pilník s několika brusnými plochami – na co mít doma pět pilníků, když můžete mít jeden multifunkční? Vyberte si pilník, který nabízí různé stupně hrubosti sloužící od základního začištění nehtu až po jeho vyleštění, a to klidně v sedmi krocích.
  • Polštářky napuštěné odlakovačem – vadí vám klasické odlakovače, které můžete rozlít, nebo vám vždy v tu „nejlepší chvíli“ dojdou kosmetické tampony? Mějte po ruce kouzelnou dózu, která obsahuje vatové polštářky napuštěné bezacetonovým odlakovačem. Její praktičnost oceníte nejen doma, ale i na cestách.
  • Korektor v podobě pera – kdo by to neznal… stačí jeden záchvěv ruky a precizně nanášený lak skončí nejen na nehtu, ale i na kůži. Odlakovat celý nehet je zbytečné, ale sirkám omotaným ve vatě a namočeným do odlakovače už naštěstí také odzvonilo. Vezměte si tedy na pomoc korektor v podobě pera, kterým kůži od přetahů pohodlně očistíte.
  • Vyživující tužka s vůní – výživu můžete dopřát samotným nehtům, ale i jejich okolí. Vyživující tužka, kterou jsme sami otestovali, má navíc příjemnou vůni, kterou ucítíte při každém pohybu ruky, tak směle do toho.
  • Dřívko na kůžičku – radu, že kůžičku okolo nehtů nemáte zastřihovat, ale zahrnovat, jste už určitě slyšeli. Nezbytnou součástí kosmetické výbavy by tedy mělo být praktické dřívko se seříznutým hrotem, které k tomuto účelu bezvadně poslouží.
  • Krém na ruce s olivovým extraktem co se týče krémů určených přímo pro péči o pokožku na rukou, máme dnes na výběr opravdu z nepřeberného množství produktů. Po zimě, kdy ruce často ukrýváme v rukavicích, můžeme zvolit například krém obohacený olivovým nebo jiným olejem, který kůži krásně zvláční.

Nezapomeňte, že…

Upravené nehty jsou i mužskou záležitostí. Muži se sice obejdou bez laků a v naší kultuře si udržují nehty krátké, nicméně o jejich pěkný vzhled by neměli dbát o nic méně než ženy.

Péče doma nebo v salonu?

Možná si teď říkáte, zda všechny kroky a procedury raději nesvěřit do rukou odborníků v kosmetickém salonu. Volba je samozřejmě na vás a čas strávený tím, že o vás někdo pečuje, je skvělou relaxací. Můžeme tedy klidně doporučit obojí – jak základní domácí péči, tak návštěvu nehtového studia, které takové služby nabízí.

Ani doma se ale nemusíte bát vlastní úpravy nehtů včetně lakování. Pokud toužíte po přirozených nehtech bez vrstvy gelu nebo shellacu, můžete využít běžně dostupné laky v drogériích, které jsou svým složením stále dokonalejší. Zakoupit je lze v sadě s vrchním lakem, který jim dodá lesk a zafixuje je až na týden.

Všechny zmíněné produkty zakoupíte v dm dorgerii

Nalakované nehty vám vydrží co nejdéle, pokud si budete při úklidu domácnosti nebo práci na zahradě chránit ruce rukavicemi. Tak směle do toho a nebojte se ani zářivých barev. Jaro po nich už přímo volá!

Text a foto ©crestyl

Přidejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..