Pohyb venku je balzám na duši!

Udržovat se v kondici, dávat svému tělu dostatek pohybu, to je vstupenka pro to, abychom byli zdraví a cítili se dobře. A pokud se to odehrává venku pod širým nebem, má to ještě větší efekt. No řekněte sami, vidět západ slunce, nechat si nohy šimrat trávou nebo cítit vůni lesa či květin, to je přece balzám na duši. A my nyní řekneme pár tipů, jak se k pravidelnému pohybu přimět a jak se na to vybavit.

„Nemám na to čas!“ je jen výmluva!

  1. Choďte do práce nebo do školy pěšky!

Krátká svižná chůze vás probere a nastartuje pro další denní činnost. Stačí mít správné obutí a je to!

Nahlas si řekněte, jak a kam budete boty nosit. V jakém terénu a jak často. Kromě pohlaví a designu je nutné zvolit obuv podle druhu zátěže.

Snadný rozcestník druhů sportovních bot je podle:

POHLAVÍ

  • Dámské
  • Pánské
  • Dětské

VÝŠKY BOTY

  • Kotníkové
  • Nízké

ZÁTĚŽE

  • Městské – volnočasové
  • Turistické – outdoorové
  • Běžecké

A pokud si nebudete vědět rady, zavítejte do prodejny #INTERSPORT. Vhodnou sportovní obuv vám pomohou vybrat a vy si je vyzkoušíte. Ale pořádně! Vezměte si s sebou vhodnou ponožku, ne slabou, ne nízkou, ale hrubší ponožku vhodnou na túru v podzimním počasí. Jinak velikost boty zvolíte špatně. U turistické obuvi platí, že správná velikost je o cca 1 cm větší, než je vaše standardní velikost. Pokud má obuv membránu, můžete připočíst ještě 0,5 cm navíc. A že jste zvolili správně, poznáte tak, že se vám při chůzi po rovině a do kopce nebudou dotýkat prsty špičky boty.

Čas pro výběr podzimních sportovních bot je právě nyní a nejen pro ty, ale i pro nové funkční outfity, trekové hole a jiné sportovní doplňky. Tak nečekejte a využijte nadcházejícího slevového víkendu Dny Marianne.

  1. Motivujte sami sebe

Bez motivace nejde nic! Je důležitá a žene nás vždy vpřed a to nejen v pracovním procesu, ale i v životě, ve sportu, ve hře, prostě všude! Zkuste motivovat sami sebe a zkuste si měřit výsledky. Navlékněte „chytré“ hodinky a budete mít vše zmapované. Pro sportovní aktivity venku jsou ideální voděodolné a lehké hodinky, jako jsou například Amazit T-Rex z nabídky #XIAOMI! Jsou plné funkcí, odolávají snadno nízkým i vysokým teplotám a vybrat si můžete z několika barev.

  1. Zvolte si vždy nějaký cíl

Ano, i cesta je cíl a tak si ji vždycky určete. Řekněte si, kam se vydáte a dorazte opravdu až do cíle. A pokud nebudete vědět, čerpejte inspiraci z okolí. V našem regionu máme hory, přírodu a hodně příležitostí, jak si vyvětrat hlavu. Zkuste se vydat třeba do nedalekých Jizerských hor, jsou za humny a může vám pomoci i turistická mapa z prodejny #KANZELSBERGER. Složíte ji snadno do batohu a máte jistotu, že se neztratíte.

Tak a v základu jste připraveni. Na cestu pěšky do práce, do školy i na výlet do našich hor. Tak si to užívejte plnými doušky, a pokud si s něčím nebudete vědět rady, jsme tu pro vás!

Váš @CentralJablonec

Přidejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..